кадър: БТВЕто как започна празничното предаване водещият Николаос Цитиридис: Това е един

...
кадър: БТВЕто как започна празничното предаване водещият Николаос Цитиридис: Това е един
Коментари Харесай

Николаос Цитиридис на празника: „Ти да създадеш азбука и да не я кръстиш на себе си или на някоя мацка от Охрид, ето това е най-висше уважение!”

кадър: БТВ

Ето по какъв начин стартира празничното предаване водещият Николаос Цитиридис:

 

Това е един от дребното дни, в които хората се замислят какво пишат и по какъв начин го пишат. Може би единствено през днешния ден отделяме време да си проверим правописа и граматиката. Имам златно предписание, което съм спазвал цялостен живот, когато пиша. То е: Ако се чудиш дали вторник се написа с „ в ” или „ ф ”, пишеш, че е сряда. И друго значимо предписание:  Лъжи, неистини единствено когато не могат да те заловен.

Днес е една от дребното дати, в които се сещаме за нашите учители. На тези, които ни научиха на писмеността и за това по какъв начин с езика да възхваляваме, само че и да раняваме.

За тези, които ни споделяха: „ Добре, пиша ти тройка, само че ми обещаваш, че в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай, няма да правиш нещо, обвързвано с химия ”.

Не мога да си показва по-голямо почитание към учителя, от постъпката на Климент Охридски.  Ти да създадеш писменост и да я кръстиш на учителя си, а не на себе си или на някоя мацка от Охрид, ето това е най-висшето почитание. Ако и други почитаха по този начин учителите си Българска социалистическа партия можеше да се споделя „ Тато ” или „ ГЕРБ ”, можеше да се споделя – също Тато.  А да вземем за пример: „ „ Изправи се! Мутри вън! “  - ами те можеха д аимат някакво обикновено име!

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР